Regionalna radionica o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada

Objavljeno: 23.04.2018

Radionica je namijenjena jedinicama lokalne samouprave, odnosno komunalnim tvrtkama radi pomoći u ispunjavanju prijave. Gradovi i općine koje imaju važeći plan gospodarenja otpadom Fondu trebaju dostaviti podatke o potrebnom broju spremnika za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i kartona, plastike, stakla, tekstila i biootpada. U 2016. godini prikupljanje otpada bilo je na razini 27%, a plan je 2020. ostvarivati 50% prikupljenog otpada.
Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudionike su detaljno upoznali s procedurama, načinima i uvjetima prijave na Javni poziv koji je otvoren do 20. svibnja. Nakon toga će se na osnovi prikupljenih podataka znati točan iznos ukupne investicije, koja bi prema okvirnim procjenama mogla iznositi više od 200 milijuna kuna. Sve sudionike radionice pozdravio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je htio istaknuti važnost odgovornog gospodarenja otpadom te naglasio kako je Grad Osijek u velikoj mjeri poduzeo različite aktivnosti u svrhu zaštite okoliša čime se ponosi. Jednako tako naglasio je važnost ovakve radionice kako bi sve relevantne komunalne tvrtke, ali i jedinice lokalne samouprave, radile na unapređenju infrastrukture za prikupljanje otpada te vjeruje kako će se predviđeni plan ostvarivanja 50% prikupljenog otpada do 2020. i ostvariti.
Do sada su radionice održane u Zagrebu i Rijeci, a nakon današnje u Osijeku preostaje posljednja radionica koja će se održati u Splitu.

Skip to content