Radovi na OŠ Briješće u „punom pogonu“

Objavljeno: 24.07.2019

Dogradnja novih učionica, rekonstrukcija postojeće zgrade i izgradnja školske sportske dvorane u Osnovnoj školi Briješće jedan je od velikih projekata Grada Osijeka. Naime, vrijednost radova u prvoj etapi, na roh-bau dogradnji zgrade, ugovorenih 2016. godine, iznosila je oko 3,9 milijuna kuna. U drugoj etapi, od lipnja 2018. godine traju radovi na dovršetku nove zgrade, rekonstrukciji postojeće te dogradnji nastavno sportske dvorane u vrijednosti oko 14,8 milijuna kuna. (G)radilište nove/stare škole obišao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

-Planiramo završiti sve do kraja kolovoza, kako bi Osnovna škola u Briješću, u novoj školskoj godini bila u funkciji. Ovo ulaganje namijenjeno je svim sadašnjim i budućim učenicima škole, ne samo od prvog do četvrtog razreda kao do sada – jer otvara vrata mogućnosti da svi osnovnoškolci dobiju priliku pohađati nastavu u Mjesnom odboru Cvjetno tijekom svih godina osnovnog obrazovanja. – kazao je Boris Piližota.

Zajedno s predstavnikom tvrke ”Massa” Antom Ćurićem, koja obavlja radove na rekonstrukciji Osnovne škole Briješće, zamjenik gradonačelnika iz prve se ruke uvjerio u tijek radova. Nova sportska dvorana, učionice, kabineti, zbornica, sanitarni čvorovi, dizalo…

-Bit će to moderno uređena škola kakvu naši sugrađani iz Mjesnog odbora Cvjetno dugo čekaju. U protekloj školskoj godini, OŠ Briješće pohađalo je 184 učenika – od čega 104 u nižim razredima dok je 80 učenika od petog do osmog razreda putovalo svakodnevno na nastavu u OŠ Vladimira Nazora u Čepin. Ova investicija omogućit će učenicima i njihovim nastavnicima viši pedagoški standard te svim našim sugrađanima u Briješću i podizanje razine kvalitete života uopće. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Svi radovi odvijaju se prema planu i do kraja ljetnih školskih praznika (g)radilište u Briješću polako će počet dobivati novi obris, kako bi već od početka nove školske godine djeca i učenici zakoračili u novi prostor. Prema riječima zamjenika gradonačelnika, dogradnja Osnovne škole u Briješću, puno je više od rekonstrukcije same zgrade, a ulaganje u djecu i mlade uvijek je ulaganje i u budućnost grada.

Skip to content