Radovi na izgradnji I. gimnazije Osijek u punom jeku

Objavljeno: 09.05.2023

Napreduju radovi na izgradnji nove zgrade I. gimnazije Osijek u Strossmayerovoj ulici u Osijeku, a u utorak su ih obišli predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić sa suradnicima.

Riječ je o projektu Osječko-baranjske županije vrijednom 14,5 milijuna eura, koji obuhvaća izgradnju nove školske zgrade za više od 600 učenika i sportsko-nastavne dvorane s vanjskim sportskim terenima i parkiralištem. Radovi su započeli u studenome prošle godine, a trebali bi završiti za godinu i pol dana.

– I. gimnazija Osijek je jedan od tri najveća projekta Osječko-baranjske županije. Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće te Gospodarski centar OBŽ su završeni, a izgradnja I. gimnazije odvija se prema planiranoj dinamici i za 1,5 godinu imat ćemo novu i potpuno opremljenu školu, I. gimnaziju Osijek o kojoj se govorilo desetljećima. Naravno, objekt će imati i trodijelnu dvoranu i druge sadržaje koje najelitnija srednja škola na području Osječko-baranjske županije mora i treba imati. Učenike u njoj očekujemo školske 2024./2025. godine – rekao je župan Ivan Anušić te dodao da vrijednost projekta izgradnje iznosi 108 milijuna kuna (gotovo 15 milijuna eura), a trenutno se financira isključivo iz proračuna Osječko-baranjske županije.

– Grad Osijek je partner Osječko-baranjske županije na mnogim projektima, pa i na projektu I. gimnazije. Grad je ranije prenio pravo vlasništva nad zemljištem na Županiju, a iz gradskog proračuna je napravljena i pristupna cesta. Ovom investicijom, kao i skorim otvaranjem novog stadiona, ovaj prostor dobiva kompletno novu vizuru. Osim toga, upravo je dovršena projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Strossmayerove ulice gdje dobivamo novu pješačko-biciklističku stazu i zeleni pojas, pa ta ulica postaje „zelena avenija“. U projektiranju je i nova obaloutvrda i produženje promenade prema Višnjevcu. Sve su to pretpostavke za kvalitetniji život svih građana, pa molim građane za razumijevanje i strpljenje jer se u gradu zaista puno radi i gradi – rekao je Tihomir Florijančić, predsjednik osječkog Gradskog vijeća.

Skip to content