Radni sastanak s ministrom rada i mirovinskog sustava

Objavljeno: 19.07.2017

U sklopu njegova radnog posjeta gradu Osijeku, gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenicima Borisom Piližotom i Žanom Gamoš održao je u Gradskoj upravi radni sastanak s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem i njegovim suradnicima.

Ministarstvo u lokalnim sredinama organizira informativne radionice vezane uz projekt „Podrška programima usmjerenima mladima“, a prva u nizu održana je upravo na osječkom Građevinskom fakultetu. “Riječ je o projektu koji za cilj ima povećati socijalnu uključenost mladih kroz programe koji su usmjereni na unaprjeđenje razvoja socijalnih vještina i kompetencija koje pridonose konkurentnosti na tržištu rada, na kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih, povećanju informiranosti mladih i pružanju usluga savjetovanja o temama relevantnim za mlade, zatim prevenciji nasilja među mladima, te poticanju aktivnog sudjelovanja mladih u društvu. Programi će se financirati u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.” (http://www.mrms.hr/ministar-pavic-na-informativnoj-radionici-o-projektu-podrska-programima-usmjerenim-mladima/)

U sklopu istog operativnog programa je i natječaj “Zaželi – Program zapošljavanja žena” kojim će se diljem Hrvatske zaposliti preko 3000 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada na poslovima potpore i podrške te brige za starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Informativna radionica održava se sutra u Županijskoj komori Osijek.

Ministar Pavić pozvao je Grad na sudjelovanje u svim otvorenim natječajima, a gradonačelnik Ivan Vrkić upoznao ministra sa specifičnom situacijom u gradu, posebice vezanom uz broj nezaposlenih s jedne strane i nedostatak određenog kadra s druge te ocijenio razgovore vrlo korisnim.

Jasenka Mađarević

Skip to content