Radić sportašicama i sportašima: Hvala vam što promovirate naš grad!

Objavljeno: 15.06.2021

Oko stotinu sportašica i sportaša iz Osječko–baranjske županije i grada Osijeka okupilo se danas u jedinstvenom ambijentu osječkog spomenika parkovne arhitekture – Perivoju kralja Tomislava.

Naime, Grad Osijek i Osječko-baranjska županija upriličili su svečani prijam za sportašice i sportaše te predstavnike klubova koji su u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim natjecanjima.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić čestitali su im na ostvarenim uspjesima i zahvalili na snažnoj promociji Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

– Sportaši su jedni od najboljih promotora grada, a uz sport se vežu i gospodarstvo i turizam. U zadnjih manje od mjesec dana u Osijeku je zbog Europskog prvenstva u streljaštvu i Svjetskog gimnastičkog kupa boravilo oko dvije tisuće sportaša i njihove pratnje. Hvala vam što promovirate naš grad, nastavite i dalje marljivo raditi, a mi ćemo vam biti podrška – istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić.

– Želimo sudjelovati u vašim uspjesima i rezultatima na način da vam pomognemo, prvenstveno financijski, a onda i infrastrukturom, dvoranama, terenima, kako bi lakše došli do dobrih rezultata. Hvala vam što na najljepši način predstavljate županiju, grad i Hrvatsku – rekao je župan Anušić.

Okupljenim sportašima na sjajnim rezultatima čestitao je i Nenad Bjelica, prvi trener osječkog prvoligaša NK Osijeka.

– U ime NK Osijeka i u svoje osobno ime, zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na pomoći sportašima. Rezultati su bili sjajni i u ova teška vremena, na hrvatskoj, europskoj i svjetskoj razini. Svima velike čestitke i ne posusajte. Druga mjesta nisu loša, treba ih poštovati i za njih se boriti, a dogodine se uvijek može biti prvak – poručio je Bjelica.

Skip to content