Radić čestitao atletičaru AK „Slavonija-Žito“ Dominiku Škorjancu na povijesnom rezultatu

Objavljeno: 11.08.2021

Povodom osvajanja trećeg mjesta na Europskom juniorskom prvenstvu prošli mjesec u Estoniji u disciplini 400 metara s preponama, u prostorijama gradske uprave, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić danas je upriličio prijem za mladog atletičara Dominika Škorjanca, njegovog trenera Sašu Šešuma i predstavnike Atletskog kluba „Slavonija-Žito“. U posljednjih 55 godina nitko nije napravio ovakav rezultat i donio europsku juniorsku medalju u Klub, čulo se tijekom prijema.

„Oduvijek sam govorio da Osijek ima vrhunske sportaše. Dominik je još jedan primjer od njih. Stoga ne sumnjam da će i na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Keniji Dominik ostvariti odličan rezultat. U svemu tome Grad Osijek će biti partner, i Dominiku i Klubu. Zahvaljujući ovom posljednjem uspjehu Dominik će od gradske Zajednice športskih udruga narednih godinu dana dobivati mjesečnu stipendiju od 1.200,00 kuna“, rekao je Radić.
Inače, Grad Osijek financijski pomaže Atletskom klubu „Slavonija-Žito“ na godišnjoj razini sa 650 tisuća kuna za potrebe zdravstvene zaštite, stipendija, fizikalnih terapija, prijevoza na natjecanja i plaća trenerima Kluba.

Radić je posebno naglasio važnost jačanja suradnje gradske uprave sa svim osječkim sportskim kolektivima kako bi ovakvih rezultata bilo što više jer Osijek mora pokazati svoj pobjednički mentalitet.

Skip to content