Punoljetni Pannonian Challenge

Objavljeno: 04.05.2017

Na danas održanoj konferenciji za novinare u hotelu Osijek najavljeno je 18. po redu izdanje najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u našoj regiji Pannonian Challengea.

Potporu ovoj manifestaciju pružaju Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Ministarstvo turizma, uz generalnog sponzora VIP pa su tako ovogodišnju manifestaciju, uz Juricu Baraća, u ime organizatora, zajednički najavili gradonačelnik Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić, pomoćnica ministar turizma Snježana Brzica, Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta te najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš.

Od 2013. natjecanje se održava na lijevoj obali Drave, a od tada počinje i live prijenos eventa na Sportskoj televiziji. Pannonian Challenge 2015. posjetilo je 20 000 ljudi, a 2016. održava se pod pokroviteljstvom Vlade RH, Hrvatske turističke zajednice te biva uvršten u top 10 manifestacija po izboru HTZ-a; svake druge godine u njegovu sklopu održava se Svjetski kup u BMX-u.
Grad Osijek za punoljetno izdanje ovogodišnjeg Pannoniana osigurao je 300.000 kuna, pa će tako, uz virtuoze na BMX i skateu te poznata glazbena imena poput S.A.R.S.-a, ABOP-a, DJ PIPS-a i Let 3, ljubitelje ekstremnih sportova razveseliti i najava – ulaz na natjecateljski dio programa je slobodan!

Skip to content