Prvi zajednički Božićni koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije

Objavljeno: 18.12.2021

Pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije danas je u osječkom HNK održan prvi zajednički koncert svih glazbenih škola Osječko-baranjske županije pod nazivom „Božić s glazbenim školama“.
Ideja o ovom koncertu nastala je prigodom obilježavanja 100-te obljetnice Glazbene škole Franje Kuhača Osijek kada je dogovoreno okupljanje svih županijskih glazbenih škola, a izabran je datum 18. prosinca jer je na taj dan 1921. godine, točno prije 100 godina, održan prvi koncert novoosnovane glazbene škole u Osijeku i to na istom mjestu, u HNK-u.
Bila je ova ujedno i prilika da se dodatno istakne najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od ukupno 511 najuspješnijih djelatnika u protekloj školskoj godini, nagradilo njih 57 iz naše županije.
Na tome su im čestitali predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik župana Josip Miletić.
Zamjenica gradonačelnika Crnković je naglasila da je ovo kruna rada županijskih glazbenih škola, dok je zamjenik župana Miletić istaknuo da Županija organizacijom ovakvih događaja potiče izvrsnost kod učenika i njihovih mentora i nastavnika.
U uvodnim govorima se također moglo čuti da je zajednička želja da ovaj koncert postane tradicija.

Skip to content