Prvi ljekarnički robot u Hrvatskoj u novoj zgradi Ljekarne Tripolski

Objavljeno: 15.05.2017

U Kanižlićevoj 48 A u Osijeku otvorena je nova, vrlo moderna ljekarna i upravna zgrada Ljekarne Tripolski.

Zahvaljujući najmodernijim tehnologijama, odnosno ljekarničkom robotu, prvom ovakvom u Hrvatskoj, pohranjivanje, pretraga, pronalaženje i isporuka lijekova do pacijenta potpuno je digitalizirana, što ostavlja više vremena farmaceutima za razgovor i savjetovanje sa strankama. Ljekarna ima i drive-in sustav isporuke lijekova korisnicima u automobilima, što je još jedan u nizu noviteta.

Uz ljekarnički posao, na katovima će se pružati usluge savjetovališta, edukacije pacijenata te održavati stručna predavanja a djelovat će i nekoliko ordinacija liječnika opće medicine. U ovoj zgradi nalazit će se i uprava te zajedničke službe – rekao je ravnatelj Žolt Tripolski.

Radi se o investiciji vrijednoj 15 milijuna kuna, što je još jedan primjer koji nesporno svjedoči kako se u Osijeku događaju veliki stvari i očigledni pomaci – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je zajedno sa županom Vladimirom Šišljagićem te uz veliki broj uzvanika sudjelovao u svečanosti otvorenja. Simbolično, crvenu vrpcu prerezala je začetnica Ljekarne Tripolski u Osijeku, Marta Tripolski, koja je ovih dana proslavila svoj 80. rođendan.

Jasenka Mađarević

Skip to content