Prvi dan škole

Objavljeno: 04.09.2017

Ove godine gradonačelnik Ivan Vrkić u školske klupe ispratio je  mališane Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark i OŠ Retfala  te im poželio radostan i uspješan početak školovanja, poručivši im kako će sada igru zamijeniti knjigom, ali da to ne znači da se trebaju prestati igrati, već upravo kroz igru učiti.

U Centru Ivan Štark obišao je i nove, suvremeno i funkcionalno opremljene prostorije nedavno dovršenog nadograđenog dijela Škole površine 505 četvornih metara,  u koji je Grad uložio gotovo 4 milijuna kuna .

Za upravo započetu  2017./2018. školsku godinu, koju će  pohađati 202 polaznika u 33 razredna odjela, Centru je odobreno 25 pomoćnika u nastavi, što će olakšati realiziranje odgojno-obrazovnog rada svim učenicima i djelatnicima. Gradonačelnik je obećao potražiti i  rješenje za  problem koji je nastao nadogradnjom novog dijela Centra, a čime je  smanjen parkirališni prostor,  zbog čega postoji opasnost pri izlasku i igranju djece u dvorištu, jer se na parkiralištu Centra svakodnevno stvara velika gužva.

 

Osnovna škola Retfala jedna je od rijetkih osječkih osnovnih škola u kojoj broj novoupisanih učenika ne opada  pa je tako ove godine upisano tri razredna odjela.  I njima je gradonačelnik zaželio dobrodošlicu u školske klupe te obećao Školi i dodatnu potporu Grada s obzirom na njihove potrebe i brojnost novih učenika

Skip to content