Prva svečana promocija doktora dentalne medicine Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek

Objavljeno: 21.12.2022

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočio je prvoj svečanoj promociji doktora dentalne medicine Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Ham je pozdravio sve nazočne u ime gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića i čestitao svim doktorima dentalne medicine na promociji. Ujedno je naglasio važnost otvaranja fakulteta u gradu na Dravi jer nam je svima velika želja učiniti lokalnu zajednicu mjestom poželjnom za život.  

Nova lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Osijeka daje svoj maksimum kako bi se zaustavio „odljev mozgova“, a velika je želja ne samo zadržati mladu populaciju ovoga grada, nego i poticati njihov povratak te doseljenje budućih sugrađana, a kvalitetna zdravstvena skrb svakako je jedan od glavnih preduvjeta. Za 2023. u proračunu isplanirana su  i sredstva za studentske kredite, tako da se sve više potiče studentski život u gradu.  

Studenti imaju važnu ulogu u životu našega grada budući da sačinjavaju petinu naših sugrađana. Osijek je kvalitetno mjesto za studiranje uz izuzetno kvalitetan studentski smještaj, a Grad je za najbolje studente u nadolazećoj godini u proračunu osigurao znatna sredstva.   

Skip to content