Provedena 183 tretmana suzbijanja komaraca

Objavljeno: 22.09.2023

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin u petak je na konferenciji za novinare izvijestio kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao osam novih preporuka za adulticidno tretiranje komaraca sa zemlje, koji će se provesti večeras na području Josipovca, Višnjevca, Sarvaša, Nemetina, Podravlja, Klise, Tvrđavice, Tvrđe i Juga 2.

– U srijedu, 20. rujna najveći broj komaraca po klopci bio je u Sarvašu (4606), Nemetinu (2937), Podravlju (1929), Klisi (1672) i Tvrđavici (668), a najmanje u centru grada (9). Na temelju ovih podataka, NZJZ OBŽ izdao je osam novih preporuka i s tim preporukama u ovoj smo godini proveli ukupno 183 tretmana suzbijanja komaraca – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Zaključno s tim tretmanima, kada uzmemo u obzir i monitoring i provedene tretmane na području grada Osijeka, sufinanciranje onih tretmana temeljem sporazuma na području susjednih općina koji su također pomogli smanjili broj komaraca, ukupno je utrošeno 1.475.000 eura od planirah 1,5 milijuna, što znači da nam ostaje oko 25.000 eura za daljnje tretmane, ako ih bude – dodao je.

Zamjenik gradonačelnika Vulin na koncu je zaključio kako je borba protiv komaraca ove godine dala svoje rezultate te da su utrošena sredstva opravdana, jer su omogućila da se veći dio ljeta u Osijeku moglo boraviti na otvorenom.

Skip to content