Proljetni koncert Slavonskog tamburaškog društva Pajo Kolarić

Objavljeno: 30.03.2022

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić u prostorima Stare pekare održalo je 68. proljetni koncert na kojem je pod dirigentskim palicama prof. Dragutina Stiovaničevića, prof. Marka Sesara i prof. Miloša Grubića sudjelovalo stotinjak izvođača orkestralne tamburaške glazbe. Glazbenu sliku pjesama Moj Osijek, Garavušo garava, Stara Tvrđa i mnogih drugih upotpunili su vokalni solisti Inga Ergotić, Željko Ergotić i Željko Lončarić-Žec.

Koncertu je nazočila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.
-Kada se priča o očuvanju kulturne baštine, tamburaška glazba je njezin nezaobilazan dio. Zbog toga mi je izuzetno drago vidjeti kako tamburaško društvo Pajo Kolarić ulaže velike napore upravo u to očuvanje tradicije i kulturne baštine, i kako kroz svoju ljubav prema tamburi i tamburaškoj glazbi i nama omogućava da uživamo u tim divnim notama – istaknula je zamjenica Crnković u svom pozdravnom govoru.

Inače, Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj. Svojim djelovanjem potiče ljubav prema tamburi kao tradicijskom instrumentu te u tom duhu odgaja mlade članove koji pokazuju sve veće zanimanje za tradicijske vrijednosti.

Skip to content