Projektom “Postani svoj” osigurana skrb i briga za 87 osoba s mentalnim poteškoćama

Objavljeno: 10.12.2021

U prostorima Stare pekare održana je završna konferencija projekta „Postani svoj“ Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“. Ovaj projekt u 100% iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od gotovo 11,5 milijuna kuna.

Prema riječima ravnateljice Centra Mire Leko Ćurčić ovo je već drugi iznimno vrijedan projekt unazad par godina koji je provela ova ustanova. Projekt je započeo u 2019. godini, a završava do kraja ove godine. Zahvaljujući ovom projektu za to vrijeme osiguran je viši nivo skrbi za 87 korisnika Centra, i one koji žive u izdvojenim stambenim jedinicama i one koji žive neposredno u zajednici. Riječ je o odraslim osobama s s mentalnim poteškoćama. Uslugu organiziranog stanovanja, stanovanja u malim zajednicama, s određenim oblikom psihosocijalne podrške, primilo je ukupno 67 osoba, a još 20 osoba iz zajednice primilo je individualnu ili grupnu psihosocijalnu podršku stručnih radnika. Projektom su također obuhvaćeni njihovi režijski troškovi, troškovi za osobne potrebe i troškovi zaposlenika koji su skrbili o njima.

Podršku Centru redovno pruža i Grad Osijek. Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković pohvalila je ovaj projekt osobito jer se njime integriraju u zajednicu osobe s mentalnim poteškoćama. “Pored primarnih potreba ovaj projekt im pruža dodatni sadržaj, radionice, sportske aktivnosti, obrazovanje i sve ono što čovjeka čini čovjekom, a što bitno doprinosi njihovom samopouzdanju i uključivanju u svakodnevni život”, rekla je Crnković.

Iako projekt traje 34 mjeseca, skrb i briga „Centra JA kao i TI“ za osobe s mentalnim poteškoćama, nastavlja se i trajat će dokle god to bude potrebno, rečeno je na kraju konferencije.

Skip to content