Projekt Slavonija, Baranja & Srijem – strateške radne grupe

Objavljeno: 20.02.2018

Rezultat ove inicijative su i dvodnevne radionice strateških radnih grupa koje će se posebice baviti sljedećim temama: poljoprivreda, ICT sektor, turizam, drvo i inozemna ulaganja, područjima koja su detektirana kao ključna za napredak regije.
Inicijativu je u uvodnom dijelu predstavila ministrica Gabrijela Žalac, još jednom podcrtavši odlučnost i posvećenost Vlade RH ovom projektu.
Radni dio otvorila je prezentacija Slavonia’s economic profile and opportunities (Ekonomski profil Slavonije i njene mogućnosti) Austina Kilroya, višeg ekonomista Svjetske banke.
Uz župane, gradonačelnike i načelnike s područja Slavonije, Baranje i Srijema, ovo predstavljanje održano danas u Hotelu Osijek, pratio je i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić zajedno sa svojom zamjenicom Žanom Gamoš.
Kroz dva radna dana uslijedit će prezentacije i rasprave i o drugim programskim temama Agriculture & Agribusiness in Slavonia, ICT, Higher Education & Innovation in Slavonia, Wood in Slavonia, Tourism in Slavonia, Internationalizing Slavonia (FDI and Diaspora).

Skip to content