Projekt Rediscover, DTP2-084-2.2 1. – 1. sastanak Lokalne skupine dionika

Objavljeno: 05.12.2018

22. studenoga 2018. u 13 sati u prostorima Grada Osijeka, Upravnog odjela za programe Europske unije, Trg V. Lisinskog 1, Tvrđa, održan je 1. sastanak Lokalne skupine dionika projekta REDISCOVER.

Na sastanku su članovima Skupine prezentirani ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati vremenski i financijski okvir, s posebnim osvrtom na aktivnosti Grada Osijeka u projektu
Potom su članovi Skupine davali svoje prijedloge i ideje za metodologiju prikupljanja podataka o židovskoj kulturnoj baštini, predstavili djelatnosti, projekte i programe svjih organizacija koji omogućuju razvoj suradnje i sinergija s projektom REDISCOVER. Ovom prigodom svi prisutni članovi Lokalne skupine dionika su izrazili želju pomoći radu ove Lokalne skupine dionika, koju čine sljedeće organizacije: Nansen dijalog centar Osijek, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Ekonomski fakultet, Turistička zajednica grada Osijeka, Akademija za umjetnost i kulturu, udruga HistOS, Filozofski fakultet u Osijeku (Odsjek za povijest), udruga turističkih vodiča Moj Osijek, obrt Certus, Županijska gospodarska komora (Odsjek za turizam), Grad Osijek – upravni odjeli za programe EU, za gospodarstvo i društvene djelatnosti – Odsjek za kulturu, Agencija za obnovu osječke Tvrđe i Židovska općina Osijek.

Također je bilo i riječi o prvoj zajedničkoj obvezi projektu – izradi datoteka osobnih povijesti (niz kratkih video-uradaka i njihova objava na društvenim mrežama o vizijama, ambicijama i inicijativama ključnih članova Lokalne skupine dionika ili pripadnika Židovske općine Osijek).

Skip to content