Proglašeni najbolji sportaši grada Osijeka u 2017. godini

Objavljeno: 26.01.2018

Veliku podršku ovoj svečanosti dao je i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je sa županom osječko-baranjskim Ivanom Anušićem dodijelio dva pokala najuspješnijem sportašu grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Robertu Seligmanu iz Gimnastičkog društva Osijek-Žito. Ovaj događaj svečanog proglašenja okupio je brojne sportaše koji su nagrađeni u različitim kategorijama.
U kategoriji Trofej „Kuna“ koji se dodjeluje mladim i perspektivnim sportašima grada Osijeka plaketama su nagrađeni: Borna Bilandžić, Ivan Ante Grgić, Petra Jeršek, Ema Miličević, Sven Salaj i Josip Vukovac. Za najuspješnijeg sportaša – osobe s posebnim potrebama proglašen je Vilijem Kerep, a pokal za najuspješniji sportski kolektiv osoba s posebnim potrebama otišao je u ruke Športske udruge slijepih Svjetlost. Pokal za najuspješnijeg trenera dobio je Krešimir Ižaković, dok su plakete za posebna priznanja dobili: Josip Pavlus, Grad Belišće, Teniski klub Donji Miholjac i Krunoslav Šestak. U kategoriji Nagrade „Sokol“ koju dodjeljuje Glas Slavonije plakete su dobili Vjekoslav Đebić, braća Patrik i Anton Lončarić te Andrija Vučković. Pokal, plaketu i novčanu nagradu Športskog saveza Osječko-baranjske županije u kategoriji Uzor-Trofej „Matija Ljubek“ dobio je Zvonko Borbaš. Dva pokala za najuspješniju sportašicu grada Osijeka i osječko-baranjske županije pripala su Donni Vekić, a kao najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka i Osječko-baranjske županije proglašen je Nogometni klub Osijek.
„Sportaš 2017.“ ujedno je i jubilarni 60. izbor najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva u osječkoj povijesti što je iznimna tradicija kojom se rijetki gradovi u Hrvatskoj (a i šire) mogu pohvaliti.

Skip to content