Privremena regulacija prometa u okviru početka radova na modernizaciji tramvajske pruge

Objavljeno: 21.03.2022

Zbog izvođenja radova na demontaži postojećeg te izgradnji novog kolosiječnog sustava u Ulici J. J. Strossmayera, na dionici od Svilajske ulice do turbo kružnog toka Osijek-Višnjevac, dionica rekonstrukcije pruge D13 i D14 projekta Modernizacija tramvajske pruge i tramvajskih stajališta, u vremenskom razdoblju od 21. ožujka do 30. svibnja 2022. godine uspostavit će se privremena regulacija prometa.

Privremenom regulacijom prometa faze A, I. faze bit će:

– obustavljen promet na krajnjoj desnoj prometnoj traci oba kolnička traka predmetne dionice u Ulici J. J. Strossmayera;

– onemogućen pristup s Ulice J. J. Strossmayera trgovačkim društvima DS SMITH Unija papir Croatia d.o.o., BIOS d.o.o., TC Plodine i MC Donald´s. Pristup će biti omogućen iz Kapelske ulice;

– onemogućeno lijevo skretanje iz Ulice J. J. Strossmayera u Svilajsku ulicu, iz smjera istoka prema jugu, odnosno lijevo skretanje iz Ulice J. J. Strossmayera u Petefijevu, iz smjera zapada k sjeveru, pri čemu će se promet na ukinutim prometnim tokovima preusmjeriti na obilazne pravce sukladno postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

S ciljem sprječavanja prometnih zastoja u Svilajskoj ulici, na dionici od D2 (TC Portanova) prema sjeveru, promet će se usmjeravati prema centru Kozjačkom ulicom i Kapelskom ulicom, a Kapelskom ulicom prema Višnjevcu.

Trasa autobusne linije GPP-a br.5 za Josipovac i iz Josipovca, linije br.10 Svilajska-Hrvatske Republike, za vrijeme radova na fazi A, I faze ostaje nepromijenjena.

Trasa tramvajske linije br.1 Višnjevac-Zeleno polje ukida se na dionici od okretišta Podgrađe (Dvorac Pejačevića)-Višnjevac, te će na predmetnoj dionici umjesto tramvaja voziti autobusi.

Skip to content