Pripadnici Ratne škole „Ban Josip Jelačić” u posjetu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji

Objavljeno: 13.10.2022

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2022./2023. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, pripadnici 25. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” u četvrtak su boravili u nastavnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku. U sjedištu Županije primili su ih zamjenik župana Mato Lukić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić i 15 polaznika aktualnog naraštaja Ratne škole – od kojih je devet iz Hrvatske, a ostali su iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore – informirali su svoje domaćine o radu Ratne škole i značaju nastavnih posjeta hrvatskim gradovima i regijama, dok su ih Lukić i Vulin informirali o radu lokalne i regionalne samouprave, te o sadašnjem stanju i planovima Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Potom je uslijedio razgovor i o drugim aktualnim temama na području istočne Hrvatske.

Nakon Osijeka, pripadnici Ratne škole svoj studijsko-nastavni posjet Osječko-baranjskoj županiji nastavljaju obilaskom i susretima na području Baranje i Đakovštine.

Skip to content