PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Objavljeno: 18.06.2019

Grad Osijek suočen je s jednom od najintenzivnijih zabilježenih najezdi komaraca.
Iako su preventivne mjere tretiranja ličinki ranije tijekom godine odrađene na cjelokupnom području pod nadležnošću Grada Osijeka, a trenutno se adulticidni tretmani pojačanim intenzitetom obavljaju sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, količina komaraca koji dolijeću iz netretiranih područja izvan granica Grada Osijeka je i dalje alarmantna, što potvrđuju zadnja mjerenja koja kažu da gotovo 80% komaraca u Osijeku čine tzv. „poplavni komarci“.
Sukladno trenutnoj situaciji i činjenici da sve mjere koje Grad Osijek u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti provodi nisu dovoljne, Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika, inicirao je danas radni sastanak s Ivanom Anušićem, županom Osječko-baranjske županije.
Nakon analize trenutne situacije na terenu, do sada učinjenog i projekcije potrebnih mjera i činidbi, zamjenik gradonačelnika i župan zaključili su da situacija na terenu zahtijeva hitnu reakciju u smislu proširenja pojasa tretiranja komaraca i stoga uputili zajednički poziv Andreju Plenkoviću, predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, za pomoć u provođenje mjera dezinsekcije na području Osječko-baranjske županije.
Zajednički dopis Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije dostavljamo vam u privitku ovog priopćenja.

Skip to content