Primopredaja gradilišta podvožnjaka

Objavljeno: 24.08.2023

Tijekom popodneva izvršena je primopredaja gradilišta podvožnjaka u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića između Osijek Koteksa, kao izvođača i Grada Osijeka, kao investitora. Ovim činom ispunjen je i zadnji preduvjet koji će omogućiti sutrašnje puštanje podvožnjaka u promet. Ova prometna dionica tako je prestala biti gradilište, koje je bilo od kraja 2021. godine.

Samo otvorenje predviđeno je za petak ujutro, u 7.55. Vrijeme je to prolaska vlaka s osječkog željezničkog kolodvora u smjeru Bizovca. Dakle, vrijeme za spuštanje rampe, upravo ono koje su prije gradnje podvožnjaka obilježavale jutarnje prometne gužve. No sad će to izostati, istovremeno s prolaskom vlaka prvi će podvožnjakom svoje automobil provesti najbolji osječki maturanti, koje je gradska uprava zbog njihove izvrsnosti nagradila vaučerima za polaganje vozačkih ispita.

Projekt Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića u Osijeku sufinanciran je sredstvima Europske unije, točnije sredstvima iz Kohezijskog fonda. Tako je od ukupne vrijednosti projekta od 12.353.113,35 eura, sredstvima EU sufinancirano 85 posto – 10.500.146,35 eura, dok 15 posto – 1.852.967,00 eura dolazi iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Grad Osijek, a razdoblje provedbe je od 1. travnja 2021. do 31. prosinca 2023. godine.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Osijeka.

Skip to content