Prijem sudionika 11. ultramaratona Vukovar – Srebrenica

Objavljeno: 06.07.2022

Zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin primio je četvoricu ultramaratonaca koji će sudjelovati u ovogodišnjem ultramaratonu mira Vukovar – Srebrenica. 11. ultramaraton održat će se od 06. do 10. srpnja u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba. Duško Štrbac, Dražen Ćućić, Boban Pantović i Robert Kusumović od Ovčare u Vukovaru do Potočara u Srebrenici 227 kilometara.

Namjera organizatora je podsjetiti na sve stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Povezivanjem Vukovara i Srebrenice, dva grada žrtve, nastoji se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba.

-Iznimno mi je drago i čast što sam ovdje u ime Grada Osijeka imao priliku primiti ljude iz organizacije ali i četiri ultramaratonca koji ove godine jedanaesti puta zaredom trče ovaj ultramaraton Vukovar – Srebrenica. Ultramaraton koji, na neki način, i podiže svijest o onome što se događalo, ali u onom smislu da upozori sve nas koji živimo, neke koji su to prošli, neke koji nisu, a posebno generacije koje dolaze da se tako nešto više nikada ne ponovi. Veliki je broj ljudi na žalost stradao i u samoj Srebrenici, više od osam tisuća nenaoružanih žrtava a veliki broj žrtava naravno u Vukovaru. Dvije najveće tragedije na ovom dijelu Europe od Drugog svjetskog rata, naravno ne uključujući ono što se događa danas u Ukrajini jer razmjeri toga će se vidjeti tek u vremenu koje dolazi. Ono što mi je posebno drago je da od četiri ultramaratonca, a to su gospodin Duško Štrbac iz Zagreba, Boban Pantović iz Beograda, imamo i našu dvojicu Osječana Robert Kasumović i Dražen Ćućić.“- izjavio je zamjenik Vulin.

Ultramaratonci će u pet etapa od Ovčare u Vukovaru preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice pretrčati 227 kilometara. Na pojedinim etapama pridružit će im se i trkači s tih područja.

Skip to content