Prijam Vlaste Ramljak, dobitnice Nagrade hrvatskoga glumišta

Objavljeno: 30.11.2019

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i pročelnik Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić upriličili su svečani prijam za Vlastu Ramljak, Dragu Hedla i suradnike, prigodom osvajanja Nagrade hrvatskoga glumišta za najbolju sporednu žensku ulogu u praizvedbi sceno-kino romana Drage Hedla „DoLjnjogradska 11 u režiji Zlatka Svibena i produkciji Osječkog ljeta kulture.

-Želim Vam uputiti iskrene čestitke uime gradonačelnika Ivana Vrkića, Grada Osijeka i u svoje osobno na iznimnom postignuću, dobivanju nagrade hrvatskoga glumišta. Gradonačelnik me zamolio da Vam osim čestitke uputim i iskrenu zahvalu što na najbolji mogući način pronosite ime našeg grada u iznimno oštroj konkurenciji hrvatskoga glumišta. – pripomenula je Gamoš i naglasila da već nakon Nove godine slijede ozbiljne pripreme za organizaciju jubilarnog 20. osječkog ljeta kulture.

Podsjetimo, ovogodišnja Nagrada hrvatskog glumišta odvijala se u znaku obilježavanja 100. obljetnice Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a povlastica vođenja ceremonije pripala je Bojani Gregorić Vejzović i Slavku Sobinu.

-Zadivljen sam izvedbom Vlaste Ramljak koja je savršeno utjelovila najdraži mi lik, moju omamu. Njih dvije kao da su se cijeli život poznavale. Velika zahvala ide i maestralnoj izvedbi Zlatka Svibena, bez koje uprizorenje DoLjnodravske 11, najvećeg i najzahtjevnijeg projekta HNK u Osijeku ne bi bilo moguće. – kazao je osječki novinar i književnik Drago Hedl te dometnuo da u teatru nema sporednih uloga pa i ova nagrada Vlaste Ramljak može biti sve, samo ne sporedna.

-Stvarno mi je drago što smo dobivamo priznanja za Osječko ljeto kulture. To je kroz produkciju i veliko priznanje OLJK-u. Sada svi lijepo govore o OLJK-u, a tijekom godina to nije uvijek bilo tako, nerijetko je nalikovalo nogometu – svi uvijek imaju svoje mišljenje i svi misle da mogu biti izbornici. Sljedeće godine obilježavamo 20. godišnjicu Osječkog ljeta kulture i nastojat ćemo da bude bolje od svih proteklih. – rekao je pročelnik Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić.

Vlasta Ramljak zahvaljujući na upriličenom svečanom prijmu, istaknula je da Zagrepčani odavno uviđaju kako se u Osijeku lijepo radi unutar uistinu zanimljivih ambijenata.

-Ovaj grad i ova pozornica, bila ona uz Dravu ili neovisno gdje se nalazila – predstavljaju grad i kazališne daske s kojih sam potekla i stekla svoje kazališno ime. Vlasta Ramljak postala sam u mom gradu i našem kazalištu. Imam veliki sentiment za Osječko ljeto kulture jer ovo je moj grad. Izvrsna Svibenova dramatizacija je ono što se u ovakvim prilikama mora naglasiti. Bez Zlatka Svibena koji je za ovu predstavu napravio filmski scenarij – svega ovoga ne bi bilo. – istaknula je između ostaloga laureatkinja Vlasta Ramljak.

Intendantica HNK u Osijeku Dražena Vrselja i dramaturginja Marijana Fumić – osvrnule su se na višegodišnje zapažene uspjehe osječkih kazalištaraca i kako to obično kod kreativaca biva, navele nove projekte te najavile ambiciozne planove za predstojeće, jubilarno 20. osječko ljeto kulture.

Skip to content