Prijam osječkih ultramaratonaca

Objavljeno: 28.07.2017

Gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj upravi članove osječke udruge „Zdravo trčanje“ Andreju i Elvira Rakipovića te Roberta Kasumovića, sudionike ultramaratona mira od Vukovara do Srebrenice (od 5. – 11. srpnja).

Četvrti član osječkog dijela ekipe koja je istrčala 6. po redu ultramaraton je doc.dr.sc. Dražen Ćućić iz Osijeka, koji se nije mogao pridružiti jer jetrenutno na godišnjem odmoru.

Namjera organizatora ovog maratona, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, je podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, kao i sve nevino stradale tijekom Domovinskog rata, a posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želi se podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek, dvadeset godina nakon rata, ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Na 6. ultramaratonu sudjelovala su tri hrvatska branitelja: Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Goran Draksler iz Slatine te doc.dr.sc. Dražen Ćućić iz Osijeka i Zmago Horvat iz Slovenije. U pet etapa pretrčali su 227 km između Vukovara (Ovčara) i Srebrenice (Potočari).

Jasenka Mađarević

Skip to content