Prijam liječničkog tima koji je ugradio prvu umjetnu pužnicu u Osijeku

Objavljeno: 18.12.2017

Ovo je do sada druga ovakva operacija u osječkom KBC-u otkada je Osijek u svibnju ove godine (kada je po prvi puta izveden ovakav zahvat na odrasloj osobi iz Vinkovaca) postao peti otoimplantološki centar (uz Rijeku, Split i dva centra u Zagrebu) u kojem se vrše ovakve operacije. Trogodišnja djevojčica iz Našica, rođena potpuno gluha, dobila je mogućnost do školske dobi, uz odgovarajući rehabilitaciju u smislu učenja govora, u potpunosti izjednačiti mogućnosti sa svojim vršnjacima. Ugradnja umjetne pužnice nekada gluhim osobama omogućava integraciju i do 84 % u “normalan” život, a nakon zahvata nema više potrebe ni za kakvim drugim intervencijama.
Uz dr. Trotića, u liječničkom timu sudjelovali su i doc. dr. Hrvoje Mihalj, v.d. predstojnik Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Osijek, doc. dr. Darija Birtić, audiologinja i otokirurginja Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Osijek i članica nacionalnog Povjerenstva za umjetne pužnice iz KBC-a Osijek, ing. Christoph Clemens, predstavnik tvrtke Med-El iz Beča i telemetrist i bacc. physioth. Dalibor Matković u pratnji ravnatelja KBC Osijek doc. dr. sc. Željka Zubčića.
Gradonačelnik Ivan Vrkić zahvalio im se na svemu što su učinili kako bi Osijek doveli u sam vrh hrvatske otoimplantologije koja revolucionarno mijenja živote gluhih osoba.

Skip to content