Prijam Hrvatske košarkaške reprezentacije u Osijeku

Objavljeno: 11.09.2018

Kvalifikacijski susret za nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Kini između reprezentacija Hrvatske i Litve održat će se u Osijeku 14. rujna 2018. godine. Riječ je o prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija, a u grupi s Hrvatskom su Mađarska, Poljska i Litva. Uoči predstojeće utakmice, Gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa županom Ivanom Anušićem primio je igrače i stručni stožer košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Iznimno mi je zadovoljstvo istaknuti kako je Osijek od veljače bio domaćin vrhunskoga tenisa, biciklizma, gimnastike, ekstremnih urbanih sportova do reprezentacija u nogometu, rukometu, a sada i košarci. Raduje me što osječka publika ponovno ima priliku uživati u susretu hrvatske odabrane vrste, a još više činjenica da Osijek postaje prijestolnica vrhunskih sportskih događanja – rekao je Vrkić te zahvalio na dolasku u Osijek:

Uime Grada Osijeka i svoje osobno ime, zahvaljujem HKS-u na odluci da se susret s Litvom održi u Gradu na Dravi. Hvala i našim reprezentativcima na istaknutom zadovoljstvu potporom, organizacijom i osječkim navijačima. Siguran sam da će susret odabranih vrsta proteći u sjajnom sportskom ozračju i da će izgledna pobjeda nad gostujućom momčadi biti tek jedna u nizu na putu za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Grad Osijek je u proteklom razdoblju uložio 1,2 milijuna kuna u razvoj košarkaškog sporta. Uz vrhunski sportski kolektiv – Košarkaški klub Vrijednosnice, od prošle godine u prvoj ligi nastupa i Ženski košarkaški klub Mursa. Grad Osijek pomogao je u stabilizaciji ženske košarke i njenom povratku među elitu, a može se pohvaliti i izvrsnim uvjetima koje pruža svojim sportašima, a to su dvorane Jug 2 i mala dvorana Gradski vrt.

Skip to content