Prijam dobitnika nagrade ,,Stvaratelji za stoljeća”

Objavljeno: 26.03.2018

U procesu predlaganja kandidata sudjelovalo je 169 predlagača iz 9 zemalja, a predložili su ukupno 491 kandidata iz 10 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Slovenija i Srbija), od kojih je 92 ispunilo uvjete za valjanu nominaciju. Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva – dakle, najmanje 7 glasova.
Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja Međunarodnog ekonomskog foruma perspektive donijelo je odluku o uručenju ove nagrade upravo Klasteru poljomehanizacije d.o.o, Osijek, Hrvatska.
Svečanost dodjele nagrada i priznanja „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ održana je početkom ožujka u Dubrovniku.

Klaster poljomehanizacije okuplja najrelevantnije proizvođače poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj i otvorenog je tipa za daljnje pridruživanje, s ciljem implementacije inovativnih rješenja, ulaganja u istraživanje i razvoj u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije te jačanje konkurentnosti svih članica, kao i Klastera u cjelini.
Piližota je u čestitkama izrazio podršku njihovom predanom radom i želju da ostvare svoje brojne projekte i ciljeve te nastave suradnju s Gradom Osijekom, koji je kao partner Klastera poljomehanizacije svojom potporom pomogao njihovoj realizaciji.

Skip to content