Prigodnim polaganjem vijenaca obilježen Dan neovisnosti

Objavljeno: 08.10.2019

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, na Krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira, osječki dogradonačelnik Boris Piližota zapalio je svijeću u spomen na sve one koji su utkali svoj život u stvaranje neovisne i slobodne hrvatske države – poginule branitelje i civile. Zajedno s izaslanstvima Osječko-baranjske županije, Vojske, Policije i KUBIS-a, sudjelovao je u polaganju vijenaca te čestitao svojim sugrađanima:

Na današnji dan prije 28 godina, Hrvatski sabor donio je povijesnu Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ, i ovim putem čestitam Dan neovisnosti svim našim sugrađanima i državljanima Republike Hrvatske. Zahvalio bih se svima koji su doprinijeli samostalnosti naše države, a posebno onima koji su u suverenost utkali svoje živote.

Čestitku uz Dan neovisnosti, na svom Facebook profilu, uputio je i gradonačelnik Ivan Vrkić te pozvao Osječane i Osječanke da na svojim pročeljima ponosno istaknu zastavu Republike Hrvatske i dostojanstveno proslave ovaj nacionalni praznik.

Skip to content