Priče Roma u Galeriji Kazamat

Objavljeno: 02.05.2019

Pod pokroviteljstvom Grada Osijeka u Galeriji Kazamat otvorena je 29. travnja izložba “Priče Roma”, koju su postavili Fade in iz Zagreba i Romski resursni centar (RRC) iz Darde. Izložba donosi 18 osobnih priča Roma naseljenih u Slavoniji i Baranji, a priče okupljene u cjelinu, pružaju izravan uvid u suvremeni život i probleme romske zajednice.
Jovica Radosavljević, predsjednik Romskog resursnoga centra na svečanom je otvorenju podcrtao, da je glavna zadaća ove izložbe kroz osobne priče Roma različite dobi, podrijetla i iskustva – doprinijeti razbijanju predrasuda i integraciji Roma u širu društvenu zajednicu.
Izložba “Priče Roma” bit će ujedno i prvi postav Muzeja osobnih priča koji će se smjestiti unutar Edukativnog i informativnog turističkog centra mladih Stara Pekara. Muzej osobnih priča naglasit će interkulturalnost kao osnovicu identiteta Osijeka.
Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš na svečanom otvorenju izložbe izrazila je uime Gradske uprave snažnu potporu projektima što razbijaju predrasude i doprinose boljoj integraciji Roma u društvenu zajednicu. Gamoš je ujedno pozvala sugrađane da razgledaju izložbu od 29. travnja do 9. svibnja u Galeriji Kazamat. Izložba se može pogledati radnim danom od 17 do 20 te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Ulazak je slobodan.

Skip to content