Premijer Plenković obišao Kaleidoskop i otvorio osječko Adventiranje

Objavljeno: 02.12.2021

Osijek je u blagdansko ozračje zakoračio na svoj dan, u četvrtak, 2. prosinca, kada je središnji dio proslave Dana grada Osijeka obilježila Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Po završetku Svečane sjednice, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i premijer Vlade Andrej Plenković obišli su festival svjetla na Trgu Ante Starčevića, gdje su bajkoviti svjetlosni prizori Kaleidoskopa oduševili Osječane i njihove goste.

Gradonačelnik, župan i premijer potom su se tramvajem odvezli do Perivoja kralja Tomislava gdje su zajedno upalili blagdansku rasvjetu i obišli Adventiranje.

– Otvorili smo naše popularno Adventiranje, originalni osječki, modularni oblik adventa. Siguran sam da će jako puno sugrađana i turista iz cijele Hrvatske doći na Advent u Osijeku i upoznati našu gostoljubivost i gastronomiju te vidjeti sve ljepote našeg grada – rekao je gradonačelnik Radić i čestitao sugrađanima Dan grada Osijeka.

– Jasno se vidi na svakom koraku da je Osijek oživio i prodisao punim plućima, da je svijest svih nas da moramo zajedno svim snagama u svim segmentima i slojevima društva raditi na jačoj Slavoniji i gradu Osijeku. Svi smo u tom cilju ustrajni i ustrajat ćemo i dalje u tome – kazao je župan Anušić i pozvao sve da dođu na Advent u Osijeku i vide najljepši advent u Hrvatskoj.

Zahvalivši gradonačelniku i županu na gostoprimstvu, premijer Plenković čestitao je 235. godišnjicu grada na Dravi.

– Veselim se da smo ovdje zajedno na početku Adventa, na Adventiranju u prekrasnom Osijeku, prepunom parkova i s prekrasnom arhitekturom. Siguran sam da će u ovako ugodnom vremenu mnoge Osječanke i Osječani uživati u ponudi koja je pripremljena u ovo predbožićno vrijeme. Želim svako dobro svim Osječankama i Osječanima – poručio je premijer Plenković.

Kako je najavio gradonačelnik, novost u ovogodišnjem Adventu je ukupno 10 kilometara lampica koje će osvjetljavati Osijek, kao i 25 ugostiteljskih kućica te mini bine za nastupe osječkih glazbenika. Najveća atrakcija bit će pak 35-metarski Ferris wheel, rotirajući kotač kakav imaju sve velike europske i svjetske metropole.

Skip to content