Premijer obišao novi Sokol-centar

Objavljeno: 21.09.2018

Obilasku se pridružio i gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa županom Ivanom Anušićem te investitorom, upravom Hrvatskog gimnastičkog saveza i Sokol centra Markom Pipunićem, Stevom Tkalčecom i Vladimirom Mađarevićem.
Bila je ovo prigoda predstaviti novo velebno zdanje na 2.400 m2, čija je nadogradnja započela u ožujku 2017., a kojom je stara dvorana u Ulici kralja Zvonimira 5 pretvorena u najmoderniji sportski objekt takve vrste u ovom dijelu Europe.
Između ostaloga, nakon obilaska Premijer je poručio kako je ovo „Veliki dobitak za grad u koji će dolaziti brojni inozemni sportaši“.
Gradonačelnik Vrkić još jednom zahvalio je Marku Pipuniću i Žito grupi, koji su ulaganjem više od 30 milijuna kuna pokazali koliko im je stalo do Osijeka te zaključio kako u posljednje vrijeme naš Grad prednjači po ulaganju u sportsku infrastrukturu.
Podsjetimo, novi objekt nastao je u suradnji Grada Osijeka i tvrtke Žito d.o.o. koja je financirala rekonstrukciju i dogradnju postojeće dvorane, vrijednu preko 20 milijuna kuna, kao i uređenje vanjskih površina. Osijek je dobio dodatni suvremeni sportsko-rekreativni kompleks koji će svojom veličinom i funkcionalnošću zadovoljiti potrebe kako vrhunskog, tako i rekreativnog sporta, prvenstveno gimnastike kao bazičnog i tradicionalnog sporta u Osijeku.

Skip to content