Predstavnici osječkog IT sektora dobitnici nagrada 8. Kreativne industrije

Objavljeno: 29.04.2022

Na Ekonomskom fakultetu održana je završna „Gala vodikova svečanost“ kojom je zaključena 8. Kreativna riznica koja je ove godine imala za temu „Vodikova kreativnost“. Uz dekana prof. dr. sc. Borisa Crnkovića kao domaćina, ovom događaju nazočili su i predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković i zamjenik župana Josip Miletić.
Jasenka Crnković je uz čestitke organizatorima Kreativne riznice i svim sudionicima, istaknula da Ekonomski fakultet ovime pokazuje svoje znanstveno i društveno bogatstvo gdje je kreativna industrija naglašena kao iznimno važan sektor cjelokupnog gospodarstva te zaključila da ovaj upravo ovaj sektor generiraju veliki kreativci i poduzetnici.
Inače, Kreativna riznica je dobro poznati popularizacijski simpozij koji se od prve godine održava na osječkom Ekonomskom fakultetu gdje je cilj programa unaprijediti kreativnu industriju. Slijedom toga organizator, Udruga Andizet, je nagradila najbolje prošlogodišnje izlagače Kreativne riznice. Za panel raspravu „Osječki poslovi budućnosti“ nagradu su dobili predstavnici IT sektora Grada Osijeka: Andrej Mlinarević (PROTOTYP), Mihael Tomić (MONO), Zorin Radovančević (ESCAPE DIGITAL AGENCY) i Zvonimir Kaprocki (RT-RK).
Ovogodišnja Kreativna riznica organizirana je u duhu Novog europskog Bauhausa i nastojanja da se ostvari spoj znanosti i tehnologije s kulturom i umjetnošću, a programski sadržaji Kreativne riznice 2022. naglašavaju tri vrijednosti: održivost, estetiku i uključenost.

Skip to content