Predstavljena nova internetska stranica Grada Osijeka

Objavljeno: 11.08.2017

Modernija, preglednija te učinkovitija i brža u komunikaciji s građanima, osnovne su odlike nove službene internetske stranice Grada Osijeka koju je izradila tvrtka Ofir d.o.o. Osijek (inače članica Udruge OsijekSoftwareCity) – kako je istaknuto na njenom današnjem predstavljanju u Gradskoj upravi.

Pri izradi nove web stranice  nastojalo se odgovoriti izazovima tehnološkog napretka, ali osnovna namjera bila nam je još se više približiti građanima i omogućiti kvalitetniju komunikaciju – poručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Stranica je dopunjena novim sadržajima i funkcionalnostima u svim svojim dijelovima, od kojih posebno ističemo obrasce i zahtjeve, otvorene podatke, pravo na pristup informacijama, savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, poslovanje s Gradom, Urbanu aglomeraciju,  koji su sada posebno izdvojeni, a neki ranije uopće nisu ni postojali. Ono što valja posebno podcrtati, mogućnost je izravne komunikacije s nadležnim upravnim odjelima Grada putem posebnih obrazaca, a time i bržeg odgovora ili rješavanja određenog problema, stoga upućujemo građane da  se koriste upravo ovim načinom komunikacije.

Stranica koristi aktualne tehnologije (osnova je WordPress platforma), što ju čini sigurnijom, stabilnijom te, kao što je već bilo spomenuto,  višestruko bržom od stare. Responzivna je,  što znači reagira na različite dimenzije uređaja ili preglednika kojima joj pristupamo. Dakle,  osim za pregledavanje na PC-ju ili laptopu, stranica je posebno prilagođena (drugačiji izgled) za rad na tabletu ili pametnom telefonu.

Vjerujemo kako će se svi zainteresirani građani ubrzo upoznati sa svim novitetima i prednostima nove internetske stranice Grada Osijeka jer ona je izrađena upravo zbog njih!

Skip to content