Predstavljen program Tjedna filantropije u Osijeku

Objavljeno: 19.09.2018

Na konferenciji održanoj danas kod Secesijskog zdenca, dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš je istaknula smisao održavanja ove konferencije kod secesijskog zdenca koji je grad dobio na dar od velikog filantropa Pejačevića. Pozvala je sve sugrađanke i sugrađane grada Osijeka da posjete Tjedan filantropije u Osijeku koji će trajati od 24. do 28. rujna, a vjeruje kako će zasigurno biti mjesto druženja, dobre zabave i uživanja. Naglasila je kako će Grad uvijek podupirati ovakve filantropske inicijative i događaje s ciljem održavanja tradicije.

Najavljujući program trećeg Tjedna filantropije u Osijeku upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj rekla je kako se i ove godine našim sugrađanima i sugrađankama nude zanimljiva razgledavanja grada kroz koje mogu istražiti njegovu bogatu filantropsku prošlost. No, istkanula je kako je važno nastaviti ulagati u edukaciju i motiviranje novih generacija filantropa u Osijeku. Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce Grada Osijeka poručio je kako o filantropiji trebamo razmišljati kroz cijelu godinu, trebamo znati kome i kada smo potrebni i koliki trag u društvu ostavljamo svojim djelovanjem.

Osječani i njihovi gosti se mogu upoznati s bogatom osječkom filantropskom poviješću u jedinstvenoj Filantropskoj vožnji osječkim tramvajem koja je na programu u srijedu, 26. rujna u 18.00 sati. Jednosatni obilazak treskom će započeti na Trgu Ante Starčevića uz stručno vodstvo dr.sc. Zlate Živaković Kerže – „najuvjerljivije glasnogovornice prošlosti Osijeka“.
Novina u ovogodišnjem programu je Amazing Race Osijek, natjecateljska hodačka avantura širim središtem Osijeka. Prijavljene ekipe će učiti o našem gradu tražeći i rješavajući zagonetke ostavljene na zanimljivim lokacijama, a prijaviti se mogu ekipe od tri člana/ice.
Za glazbeni program na FilnatroPIJI pobrinut će se Dinko Pleša, WHITE acoustic cover band i Chordonblue, a posjetitelje će zabavljati i žongleri s vatrom i poi žongleri.

Više detalja o programu možete pronaći na stranicama zaklada, www.zaklada-slagalica.hr i www.srcegradaosijeka.hr

Skip to content