Predstavljen program 10. Svjetskog kupa u gimnastici ,,DOBRO World Cup 2018.”

Objavljeno: 02.05.2018

Ove godine, 26. i 27. svibnja, održava se deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici u osječkoj dvorani Gradski vrt koje će okupiti ponajbolje svjetske, ali i hrvatske gimnastičare i gimnastičarke. Ovo je natjecanje jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja Svjetske gimnastičke federacije i stavlja grad Osijek uz bok europskim i svjetskim metropolama kao što su Melbourne, Doha, Pariz i Baku. Deseti po redu osječki Svjetski kup ove će godine biti obogaćen ne samo različitim događanjima tijekom svibnja već i nastupima brojnih osvajača medalja s najvećih svjetskih natjecanja.
Konferenciji za medije nazočili su Ivan Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka; Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije; Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe i glavni pokrovitelj natjecanja; Stevo Tkalčec, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza; Vladimir Mađarević, direktor Svjetskog kupa u gimnastici Osijek; Krešimir Šamija u ime Janice Kostelić, državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport te Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.

Gradonačelnik Ivan Vrkić izrazio je veliko zadovoljstvo što Osijek ima priliku biti domaćin jednog od službenih FIG natjecanja – spektakularne sportske manifestacije koja će u svijet poslati sliku itekako živoga grada. Grad Osijek već 10 godina daje podršku ovoj manifestaciji, a ove je godine za potrebe organizacije Kupa izdvojio 240.000,00 kuna.

Skip to content