Predstavljanje kalendara Udruge pobjede u Uraniji

Objavljeno: 09.12.2019

Kino Urania ponovno je bilo domaćin tradicionalnog predstavljanja kalendara Udruge pobjede, gdje su glavni likovi najbolji čovjekovi prijatelji iz Azila za pse, a da je tome tako potvrdio je posve popunjen prostor Kinematografa, gdje se tiskalo ispremiješano mnoštvo Osječanki i Osječana s psima.

-Ovo je 11. kalendar Udruge pobjede, odnosno Azila. Ove godine kalendar se zove“ Tamna strana mjeseca“, a u njemu se nalazi 12 dobrovoljki i dobrovoljaca koji su odlučili obradovati ljude i nakon tisućljeća nagađanja – demistificirati pseće zavijanje na Mjesec. U Azilu to zovemo malim noćnim razgovorima s Mjesecom. Njih 12 nam je prepričalo o čemu sanjaju, o čemu razgovaraju, čemu se nadaju. Sve to stavljeno je u kalendar, a bili su dovoljno ljubazni da se i fotografiraju pa smo napravili najljepši kalendar na svijetu. – kazala je Ivana Crnoja iz Udruga pobjede i dodala da je Grad Osijek i ove godine bio pokrovitelj kalendara, a Kinematografi su ponovno bili sjajan domaćin promocije.

Među petstotinjak sugrađanki i sugrađana, našla se i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima, kako bi dala potporu predanom radu Udruge pobjede koja ovaj grad čini boljim mjestom za život.

-Velika je sreća imati u našem gradu Udrugu pobjede i ekipu koja vodi brigu o Azilu za nezbrinute pse u Nemetinu. Grad Osijek je bio i uvijek će biti, dobar partner udrugama koje razvijaju ovako dobru priču i masovni građanski aktivizam, poput ovoga koji je pokrenula Udruga pobjede. Promocija jednog od ljepših kalendara u svijetu sa stanovnicima Azila – još je jedna prilika da ukažemo na nužnost razvijanja svijesti o važnosti brige za pse i općenito životinje. – rekla je Gamoš.

Skip to content