Predstavljanje “B LIGHT“ grant sheme

Objavljeno: 27.07.2017

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sudjelovala je na predstavljanju “B LIGHT“ grant sheme za dodjelu bespovratne pomoći, a pomoću koje se financira suradnja malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Projekt provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG BICRO kao glavni korisnik te sedam regionalnih (županijskih) razvojnih agencija s programskog područja Mađarska-Hrvatska, među kojima je i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Predviđeno trajanje projekta, koji je započeo 1. veljače ove godine, je 30. lipnja 2021., a njegova ukupna vrijednost iznosi 9.960.299,00 EUR-a, dok su alocirana sredstva za Light partnere 7.650.000,00 EUR-a.

Budući da je u okviru projekta ove vrste minimalan oblik suradnje razvoj zajedničke tehnologije, usluge ili proizvoda nastalih povezivanjem Light Partnera koji djeluju na različitim stranama granice, a radi uspostave nove opskrbne mreže i/ili zajedničkog nastupa na novim tržištima, zamjenica Gamoš podržava ovu vrstu suradnje kao i daljnje apliciranje na sličnim projektima.

Romana Radić

Skip to content