Predsjednik Hrvatskog sabora u posjetu Osijeku

Objavljeno: 02.07.2022

U sklopu svoga posjeta Osijeku predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem, osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i njihovim suradnicima. Na radnom sastanku bila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak te saborski zastupnici Goran Ivanović i Stipan Šašlin.

Razgovarali su o projektima koji se provode na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

– Hrvatski sabor je vrlo bitan za funkcioniranje jedinica lokalne i regionalne samouprave. Tako je niz bitnih i dobrih odluka na razini Sabora doneseno i za područje istočne Hrvatske i Osječko-baranjske županije, a jedna od njih je izmjena statističkih regija kojom smo napokon iz statističke regije, gdje smo bili sa Zagrebom, ušli u Panonsku regiju, što nam omogućava bolji i kvalitetniji razvoj projekta kroz EU i kroz sve što činimo – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić naglasio je kako jučerašnji posjet predsjednika Vlade i današnji predsjednika Hrvatskog sabora govori kolika se pozornost daje istoku Hrvatske, Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku.

– Predsjednika Hrvatskog sabora informirali smo o aktualnim projektima na području grada Osijeka koji su vrijedni više od milijardu kuna, što do sada nikada nije bilo u tom obujmu, kao i dobrim gospodarskim i demografskim pokazateljima – rekao je gradonačelnik te zahvalio predsjedniku Sabora što će otvoriti 22. Osječko ljeto kulture.

– Uvijek je lijepo razgovarati o projektima koji se realiziraju na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, o svim pozitivnim pomacima koji su napravljeni posljednjih nekoliko godina te velikoj suradnji lokalne i regionalne razine, Vlade i Hrvatskog sabora. Brojke su zaista impresivne, a projekti u gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi, u zdravstvu i školstvu i svim javnim segmentima vrijedni su 7,6 milijardi kuna i potrebni da bi bolje i kvalitetnije živjeli. – kazala je ministrica Nataša Tramišak.

– Nakon dugih godina u kojima su Slavonija i Osječko-baranjska županija doživljavani na negativan način, što zbog političke nestabilnosti, odlazaka ljudi i gospodarske stagnacije, čini se, a to potvrđuju i brojke, da smo sada ušli u razdoblje u komu istok Hrvatske, osobito Osječko-baranjska županija i Grad Osijek rastu. Brojke su ohrabrujuće, velika sredstva iz fondova EU i državnog proračuna slijevaju se na područje ove županije i Osijeka te naravno imaju izravne posljedice na kvalitetu života ljudi. Riječ je o desecima i stotinama milijuna kuna za pojedine projekte, i to više nisu samo priče nego konkretni projekti, od kojih smo danas dva obišli. Osječko-baranjska županija i Grad Osijek izvrsni su primjeri da se mogu promijeniti trendovi te od onog što je nekad bilo negativno učiniti itekako pozitivne priče – poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Nakon sastanka, predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković, župan Anušić, gradonačelnik Radić i ministrica Tramišak obišli su gradilišta Gospodarskog centra i Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće.

Skip to content