Predsjednica Republike otvara 26. Osječki proljetni sajam i 20. Obrtnički sajam

Objavljeno: 26.02.2019

Osječki proljetni sajam – sajam poljoprivrede i prehrane održava se svake godine u ranom proljetnom terminu; početkom novog sjetvenog ciklusa. Sajam je mjesto susreta ponude i potražnje, razmjene iskustava, savjetovanja, izobrazbi, degustacija i zabavnog sadržaja, a cilj mu je jačanje ruralnog razvoja te ukupnog gospodarstva naše regije.

Prva ovogodišnja sajamska priredba u našem gradu, održat će se od 1. – 3. ožujka 2019. na sajamskom prostoru Pampas, u organizaciji Osječkoga sajma, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Radi promocije regionalne pčelarske proizvodnje, ovogodišnja će sajamska priredba biti obogaćena još jednim gospodarskim događajem: organizacijom Mednog doručka – „Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci“ u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.
Osječki sajam tradicionalno privlači značajan broj poljoprivrednih izlagača, a ove će godine, uz obrtnike Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, na sajmu sudjelovati i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske županije i Brodsko-posavske županije, dok o međunarodnom značaju sajma svjedoči zanimanje i udio izlagača iz Srbije i Slovenije.

Predsjednik Gradskoga vijeća dr. sc. Željko Požega danas je uime Grada Osijeka pozvao građane da svojom nazočnošću uveličaju sajam, dok je direktor Osječkoga sajma Alen Vukašinović zahvalio svim suorganizatorima priredbe, koja će dvadeset i šesti put zaredom u Osijek privući brojne gospodarstvenike i posjetitelje.

Skip to content