PREDSJEDNICA DRŽAVE U OSIJEKU

Objavljeno: 28.02.2019

U petak 1. ožujka 2019. u 11 sati – hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tijekom radnog posjeta Osijeku svečano će otvoriti Osječki proljetni sajam – 26. sajam poljoprivrede i prehrane te 20. obrtnički sajam na Pampasu. Uz Predsjednicu na otvorenju Sajma nazočnima će se obratiti i ministrica Gabrijela Žalac, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića. Kolika je važnost spomenutih sajamskih zbivanja za domaće gospodarstvo, ponajbolje se zrcali u činjenici, da se osječki Proljetni sajam odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić – svečano će otvoriti i radove na uređenju desne obale Drave, spoju Promenade i Stare luke Tranzit. Visoki državni dužnosnici i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković – u društvu gradonačelnika Ivana Vrkića i župana Ivana Anušića – posjet osječkoj Promenadi započet će u 13 sati obilaskom uređenoga dijela šetnice na desnoj obali Drave.

Realizacijom ovog projekta Osijek će dobiti nedvojbeno najljepšu europsku šetnicu uz rijeku, zahvaljujući iznimno plodnoj suradnji Grada Osijeka s državnim tvrtkama i središnjom državnom vlašću u cjelini.

Skip to content