POVRATAK OTPISANIMA!

Objavljeno: 22.09.2020

Zajedno ulažemo i u edukacije kao bitan dio prevencije. Rezultati su vidljivi – imamo najljepši i najposjećeniji Azil u Hrvatskoj u čemu naši sugrađani aktivno sudjeluju – volontiranjem, udomljavanjem i financijski, pokazujući svi zajedno odgovornost prema zajednici u kojoj živimo i živim bićima koja se nisu u stanju sama pobrinuti za sebe.
Grad neizostavno podupire sve Azilove događaje koji imaju uvijek isti cilj – popularizirati udomljavanja te prevenirati napuštanja, stoga pridružujemo se pozivu Udruge Pobjede da i ovoga puta zajedno učinimo tako laku, a tako lijepu stvar podijelivši svoje slobodne trenutke s čovjekovim najboljim prijateljima!

Već tradicionalna manifestacija na lijevoj obali Drave – Povratak otpisanih! ove je godine prilagođena epidemiološkim okolnostima, o čemu govori i njen ponešto promijenjeni naziv – Povratak otpisanima!
I u ovoj priči glavnu ulogu imaju stanari (samo privremeni – nadamo se!) osječkog Azila za pse u Nemetinu, a sve pod okriljem uvijek brižnih i nesebičnih članova Udruge Pobjede i zaista mnogobrojnih volontera.
Od ponedjeljka, 21. rujna pa sve do nedjelje, 27. rujna, od 10 do 18 sati svi su pozvani i dobrodošli u Azil na Povratak otpisanima! Organizatori su priredili čak 1000 tombola za sve one koji će ovih dana doći družiti se i prošetati vesele četveronožne prijatelje. Za svaku šetnju imate priliku izvući jednu tombolu i svaka je dobitna! I za najmlađe su pripremili posebne dječje tombole, a iz Azila kažu kako se djeca i psi savršeno razumiju i upravo na njih najviše računaju kao na one koji će jednoga dana uspjeti u onome što volonterke i volonteri danas pokušavaju – da za Azilima više ne bude potrebe!

Svi smo i ponosni i sretni što osječki Azil uspijeva godišnje udomiti 350 pasa, a za sve njih Grad Osijek, kroz suradnju sa Udrugom Pobjede, osigurava cijepljenja, čipiranje i kastracije kao „miraz u bolji život“ i veliko financijsko olakšanje potencijalnim udomiteljima. Samo u ovoj godini do sada su udomljena 253 psa, što je najveća brojka koju jedan Azil bilježi u RH s obzirom da osječki Azil pse udomljava lokalno, odnosno među rijetkima su koji pse masovno ne udomljavaju izvan granica RH.

Skip to content