Povratak otpisanih 4

Objavljeno: 30.05.2017

Na lijevoj obali Drave održana je ovoga vikenda akcija “Povratak otpisanih 4” u organizaciji Udruge Pobjede, kojom se promiče udomljavanje napuštenih životinja našeg grada.

Bila je ovo prigoda za opušteno, ugodno i veselo druženje udomljenih pasa i njihovih skrbnika, uz prigodni program i brojne dodatne sadržaje, čime se nastoji popularizirati i približiti zainteresiranima udomljavanje napuštenih životinja.
Udruga Pobjede svakodnevno brine o više od 200 napuštenih i nezbrinutih životinja, a kako je osječki Azil jedan od samo 6 (od ukupno 30 registriranih) na području Hrvatske koji ne usmrćuje životinje nakon 60 dana, uvijek se traži mjesto više.
Uporište pozitivne politike u rješavanju ovog problema leži prije svega u programima prevencije, a promocija i popularizacija udomljavanja u tome imaju veliku ulogu.
Potporu ovoj akciji svojim posjetom pružio je i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji i inače podupire sve akcije i predani rad Udruge Pobjede pa se tako cijeli događaj odvijao pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

Jasenka Mađarević

Skip to content