Povodom Dana Osječko-baranjske županije odana počast stradalim hrvatskim braniteljima

Objavljeno: 01.06.2022

Povodom Dana Osječko-baranjske županije izaslanstvo Županije, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić te predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić, položili su vijenac i zapalili svijeće uz Spomen obilježje hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata Osječko-baranjske županije na Trgu slobode u Osijeku. Vijence su također položila i izaslanstava Policijske uprave osječko-baranjske i Hrvatske vojske te Koordinacija braniteljskih i stradalničkih udruga Domovinskog rata.
U ime Grada Osijeka vijenac je položio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
– Ovdje smo kako bismo odali počast i vječnu zahvalnost svima koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku. Nažalost, Grad Osijek i Osječko-baranjska županiju su podnijeli veliku žrtvu za vrijeme Domovinskog rata, od broja stradalih do velikih materijalnih razaranja. Stoga se uoči Dana Osječko-baranjske županije prisjećamo hrabrih ljudi bez kojih mi ne bismo danas bili ovdje u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji i slobodnoj Hrvatskoj, rekao je Vulin napomenuvši da je suradnja Županije i Grada nikad bolja što se vidi i u brojnim zajedničkim projektima.
Zamjenik župana Mato Lukić je također izrazio zahvalnost svima koji su dali svoj obol u stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Također je naglasio da Županija danas ide smjerom razvoja i realizacije brojnih projekata.
– Danas Županija napreduje u dobrom smjeru. Pred nama su veliki izazovi u gospodarskom i demografskom smislu i baš zbog svih onih koji su dali svoju žrtvu u Domovinskom ratu ne smijemo posustati u stvaranju boljih uvjeta za život za sve žitelje Osječko-baranjske županije, rekao je Lukić.

Skip to content