Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

Objavljeno: 19.07.2019

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je slijepe i slabovidne sportaše, članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im uručila simboličnu nagradu od pet tisuća kuna. Naime, riječ je o udruzi koja se uz edukaciju i skrb o zdravlju svojih članova te ostvarivanje prava i ravnopravnosti slijepih i slabovidnih osoba, brine i o njihovoj sportskoj rekreaciji. U protekloj sezoni, upravo su članovi Športske udruge slijepih „Svjetlost“ upisali značajne rezultate u sportovima kojima se bave – kuglanju, šahu i pikadu.
Zahvalnost za sve što čine i čestitku na iznimnom uspjehu, Športskoj udruzi slijepih „Svjetlost“ i članovima Saveza za sport i sportsku rekreaciju osoba s invaliditetom grada Osijeka uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
– Hvala Vam na medaljama koje ste donijeli u naš grad i hvala Vam na promociji kojom diljem Europe, svijeta i Hrvatske širite lijepu sliku o gradu Osijeku. Hvala Vam i na pozornosti koju posvećujete osobama s invaliditetom jer na ovaj način šaljemo poruku i pokazujemo našim sugrađanima koliko je važno prerasti predrasude prema slijepim i slabovidnim osobama, pružiti ruku pomoći pri prolasku kroz poteškoće s kojima se svakodnevno susrećete te podržati rad udruga i saveza koji doprinose kvalitetnijem i sadržajnijem životu svojih članova, ali senzibilitetu cijele zajednice prema osobama s invaliditetom – kazala je Žana Gamoš.

Predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“ Stojan Bjelajac naglasio je kako je Grad Osijek jedan od rijetkih gradova koji osobama s invaliditetom pomaže pri odlasku na natjecanja.
– Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja te promidžbom Osijeka. Naši su se sportaši natjecali u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi za slijepe te odmjeravali snage u šahu i pikadu. Tako s državnog prvenstva imamo dvije srebrne medalje – onu Darka Sarape u kategoriji B2 te Duška Božića u kategoriji B3. Osim toga, još su dva sportaša ostvarila 7. i 8. mjesto, što je značajno s obzirom da je to državno prvenstvo. – kazao je Stojan Bjelajac dodajući kako je Darko Sarapa u kuglačkoj reprezentaciji branio i nacionalne boje na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje su u momčadskom sastavu osvojili drugo mjesto, a u mix konkurenciji zlatno odličje.
-Naš šahist Hinko Cajzler, iako je u sedmoj deceniji života ne posustaje pa se s držanog šahovskog prvenstva u Premanturi vratio s naslovom državnog viceprvaka za slijepe. Drago mi je što osobe s invaliditetom imaju priliku pokazati što mogu i zahvalni smo na podršci Gradu Osijeku – kazao je predsjednik Športske udruge slijepih „Svjetlost“.

Prema riječima zamjenice gradonačelnika, podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom te nadilaženje ograničenja s kojima se svakodnevno susreću dokaz je vrijednosti koje čovjek može ostvariti unatoč poteškoćama. Medalje koje su članovi Športske udruge slijepih Svjetlost Osijek osvojili protekle sezone, zaista su medalje zlatnoga sjaja, a Grad Osijek i ubuduće će im u tome biti potpora.

Skip to content