POTPISAN UGOVOR IZMEĐU GRADA OSIJEKA I MINISTARSTVA ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Objavljeno: 01.09.2017

Grad Osijek i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, danas su u Zagrebu  potpisali ugovor u okviru „Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i prethodnih godina i ove godine je raspisalo natječaj za prijavu projektnih prijedloga za  osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u osnovnoškolskom i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama koji će se financirati bespovratnim sredstvima Europske Unije u školskoj godini 2017./2018.. Grad Osijek uspješno je, četvrtu godinu za redom, prijavio svoj projektni prijedlog „OSIgurajmo im JEdnaKost 4“  na natječaj u partnerstvu sa Centrom za odgoj i obrazovanje Ivan Štark i 13 osnovnih škola na području Grada Osijeka.

Nakon izvršenog odabira projekata za financiranje bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, projekt Grada Osijeka „OSIgurajmo im JednaKost 4“ odabran je za financiranje nakon što je ocijenjen s maksimalnih 100 bodova. Vrijednost projekta je 11.053.639,20 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 9.395.593,32kn, a Grad Osijek sufinancira 1.658.045,88 kn.

Četvrti u nizu uspješnih projekata za osiguravanje pomoćnika u nastavi djeci s teškoćama, financiranih bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda,  „OSIgurajmo im JEdnaKost 4“, obuhvatio je  64 učenika s poteškoćama, te će zaposliti 61osobu kao pomoćnika u nastavi koje su prethodno bile nezaposlene. Samim time potpuno je jasno da je projekt višestruko važan i koristan za cijelu zajednicu.

Skip to content