Potpisan Ugovor između Grada i Hrvatskog teniskog saveza

Objavljeno: 04.01.2017

Grad Osijek i Hrvatski teniski savez potpisali su danas u Gradskoj upravi Ugovor o zajedničkoj organizaciji Davis Cup susreta HRVATSKA- ŠPANJOLSKA, koji će se odigrati u Osijeku od 3.- 5. veljače 2017. u Dvorani Gradski vrt.

Hrvatski teniski savez (HTS) službeni je organizator ovog velikog sportskog događaja prema Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF-u), dok će Grad Osijek biti njegov domaćin i suorganizator. Uz svu potrebnu infrastrukturu i logistiku, sukladno pravilima ITF-a, Grad će izdvojiti 300 tisuća kuna za organizaciju ovog susreta. Kako bi se udovoljilo svim zahtjevima organizacije, a natjecanje prošlo besprijekorno, u tijeku je imenovanje Organizacijskog i Izvršnog odbora.

O svemu ovome na današnjoj konferenciji za novinare izvijestili su predsjednikom HTS-a Franjo Luković i izvršni direktor Miroslav Zečić zajedno s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem i županom Vladimirom Šišljagićem, budući da će se i Županija uključiti u pokrivanje dijela troškova organizacije.
Podsjetimo, između više prijavljenih gradova, Hrvatski teniski savez odlučio je dati domaćinstvo upravo Osijeku i to protiv atraktivnog suparnika, peterostrukog osvajača ovog natjecanja, čija će ekipa, prema najavama, biti u najjačem sastavu, predvođena nekad najboljim svjetskim tenisačem Rafaelom Nadalom.

Skip to content