“Poštujte naše znakove – biciklirajmo sigurno”

Objavljeno: 03.05.2017

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš pridružio se danas na Trgu A. Starčevića preventivnoj akciji PU Osječko-baranjske, Ravnateljstva policije i Službe prevencije “Poštujte naše znakove – biciklirajmo sigurno”.

Projekt „Biciklirajmo biciklističkom“ uključuje pregled policijske opreme te savjetovanje biciklista o sigurnoj i pravilnoj vožnji, a sve s ciljuem razvijanja kulture sigurne vožnje biciklom kod djece, jer je kod najmlađih potrebno probuditi svijest da su sudionici prometa i da se moraju kretati maksimalno sigurno i pažljivo.

Sudjelovalo je više institucija i građanskih udruga s područja Grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, koji su prikazali zajednički rad lokalne zajednice na preventivnim aktivnostima iz područja sigurnosti u prometu, posebno sigurnosti biciklista.
U njihovoj organizaciji održane su slijedeće radionice i aktivnosti: „Alkohol je opasno piti“ (simulacija rada „Agility Board“ uređaja i pijanih naočala), „Mala škola prve pomoći“ (volonteri Gradskog društva crvenog križa Osijek (GDCK Osijek) i policijski službenici), „Sigurna vožnja biciklima i motociklima“ (Udruga veterana i pripadnika 3. gardijske brigade „Kune Osijek“), „Kako propisno voziti bicikl – zaštitna kaciga glavu čuva “ (članovi Udruge rekreativnih biciklista „Kotrljaneri“), „Vješti na cesti, vještiji u prirodi“ (članovi brdskog „Biciklističkog kluba Našice“) i „Zaustavljeno vrijeme“ (članova „Oldtimer kluba 1996 – Našice“). Također, održana je i vožnja mobilnim poligonom „Sigurno u prometu“ („JUMICAR“ u suradnji s policijskim službenicima PU osječko-baranjske).
Ovom prigodom, održano je natjecanje u sigurnoj vožnji bicikala „Mali biciklisti“ uz dodjelu nagrada koju su organizirali Auto klub Slavonac, Hrvatski autoklub Osijek i policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske.

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, koji je na ovu akciju i sam došao biciklom iz Gradske uprave, čestitao je najboljima te im uručio nagrade. Istaknuo je kako je lijepo vidjeti na jednom mjestu djecu svih uzrasta, od najmlađe dobi – djece koja pohađaju vrtić, do srednjoškolaca, koji su imali priliku na zanimljiv i kreativan način naučiti nešto novo, ponajviše kako vozeći bicikl sigurno doći do svoje kuće ili do drugog odredišta. Zahvalio se Policijskoj upravi osječko – baranjskoj, Ravnateljstvu policije i Službi prevencije, ali i građanskim udrugama koje su organizirale ovaj događaj.

Skip to content