Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Osijeka

Objavljeno: 10.12.2019

Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Osijekom organizirala je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja grada Osijeka. Riječ je o tvrtkama koje su najznačajniji akteri razvoja gospodarstva u regiji u kojoj posluju, a cilj je susreta istaknuti najbolji dio osječkog gospodarstva i okolice.

Bonitetno izvrsnim tvrtkama Certifikate za bonitetnu izvrsnost uručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
-Od cjelokupnog broja onih koje posluju u gradu Osijeku – 12 posto je bonitetno izvrsno. Tih 12 posto sudjeluje u postotku od 73 posto u ukupnim prihodima koji se ostvaruju u gospodarstvu grada Osijeka. Također – one ostvaruju ukupnu dobit od 92 posto, a zapošljavaju 66 posto svih zaposlenih na području grada. Stoga je u ovo adventsko vrijeme odlična prigoda zahvaliti im za izvrsnost. Oni su pokretači razvoja gospodarstva na području grada Osijeka. Mnogi od njih su prepoznali i mjere za poticanje poduzetništva Grada Osijeka i iskoristili ih, a mi ih, naravno, pozivamo da to učine i u narednoj godini jer je Grad Osijek osigurao sredstva za poticanje poduzetništva i u godini koja je pred nama. – kazala je Žana Gamoš.

Direktor prodaje Bisnode Hrvatska Bojan Kežman, naglasio je kako se ovakav skup po prvi puta održava u Osijeku te zahvalio Gradu Osijeku koji je prepoznao inicijativu.
-Organizirali smo ovaj skup kako bi dodijelili izvrsnim tvrtkama Certifikat bonitetne izvrsnosti, a on može biti A,AA ili AAA. Danas je ovdje 30-ak firmi kojima ćemo dodijeliti certifikate i koje ćemo istaknuti. – rekao je Bojan Kežman.
Inače, Bisnode je švedska kompanija koja je lider na tržištu poslovnih informacija, ne smo u Hrvatskoj, nego i u Europi. Kako je istaknuto, temeljem godišnjih financijskih izvještaja i makroekonomskih pokazatelja izračunavaju razinu certificiranosti tvrtke. Certifikat znači da tvrtka koja ga dobije nije imala niti jedan negativan događaj u svom poslovanju, da je njeno poslovanje trenutno stabilno i da će u budućnosti ono sigurno biti stabilno, što je važno i za sve koji s tvrtkom surađuju. Prema riječima Bojana Kežmana, bonitetna izvrsnost označava natprosječnu vrijednost tvrtke, a Certifikat bonitetne izvrsnosti svrstava certificirane kompanije u sam vrh domaće ekonomije, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj sa tvrtkama iz EU jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Skip to content