Posjet i donacija najljepšem Azilu u Hrvatskoj

Objavljeno: 27.05.2021

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je danas Azil za napuštene životinje u Nemetinu te svim njegovim stanovnicima donijela ono najpotrebnije u ovo doba godine – ampule za zaštitu od nametnika. Tom prigodom istaknula je dugogodišnju, izvrsnu suradnju s Udrugom Pobjede koja uz svesrdnu potporu Grada Osijeka provodi pozitivnu politiku prema zaštiti napuštenih životinja.

– Zaista je sreća imati Ivanu i cijelu ekipu volontera Udruge Pobjede, živjeti u gradu koji ima pozitivne politike kada je riječ o skrbi prema napuštenim psima. Naša suradnja je dugogodišnja, konkretizirali smo ju ugovorom kroz koji udruga skrbi o napuštenim psima. To podrazumijeva zbrinjavanje, hranjenje, cijepljenje, čipiranje, kastraciju, sterilizaciju i promidžbu. Ono što su nam zajedničke želje i ciljevi odnosi se na prevenciju napuštenih pasa, edukaciju i njihovo udomljavanje – rekla je zamjenica Gamoš.

Predsjednica Udruge Pobjede Ivana Crnoja potvrdila je dobru suradnju te izrazila nadu kako će se ona nastaviti i nadalje.

– Nadam se da ćemo i s idućom gradskom vlasti nastaviti dobru suradnju. Konačno smo svoji na svome. Uspjeli smo riješiti zemljišno pitanje, kanalizaciju, mnoge važne stvari zbog kojih se možemo pohvaliti kako smo zaista najljepši azil u zemlji – kazala je Crnoja.

Dodala je kako na području Osijeka raste svijest o napuštenim psima, a s njom i broj udomljenih pasa.

– „Šišamo” već sada prošlu godinu kada smo udomili 350 pasa. Trend raste i nadam se da će sa svijesti rasti i nužnost prevencije, konkretno kastracije. Nebrojeno puta pronašli smo štence na najgroznijim mjestima, kanalima, kantama za smeće, Neke uspijemo spasiti, neke nažalost ne, i baš zbog onih koje ne uspijemo najviše se borimo. Ono što je naš cilj je da azila jednoga dana ne bude. Ne zato što će nam dosaditi ili zato što ćemo pokleknuti, nego što za njim neće biti potrebe – zaključila je Crnoja.

Inače, Udruga pobjede ove subote organizira prvu radnu akciju nakon gotovo godinu i pol dana, stoga iz udruge pozivaju građane da dođu 29. svibnja u vremenu između 10 i 19 sati i svojim radom uljepšaju njegov izgled i šetnjama obraduju pse. Veganski chefovi pobrinut će se da nitko ne ostane gladan, a sve što je potrebno ponijeti su stara odjeća i obuća te širom otvoreno srce.

Skip to content