Popularne ljetne igre “City games” dolaze u Osijek!

Objavljeno: 16.07.2019

Sportsko zabavni spektakl poznatiji kao „City Games“ održat će se po prvi puta u gradu na Dravi, u nedjelju 21. srpnja na olimpijskom bazenu Copacabane.
Mnogima poznatije pod nekadašnjim nazivom Jadranske igre, tako će u svoju bogatu riznicu gradova uvrstiti i Osijek. City Games je prije svega međunarodna turneja te ove sezone obilježava jubilarnu desetu godinu održavanja.
Uz organizatora, Udrugu Aktivac i Adria Events Agency, kao suorganizatori i pokrovitelji ističu se Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka koji su se u projekt uključili s ciljem pružanja novog izvora zabave za naše sugrađane.

U ime Športskih objekata d.o.o. uvodnu riječ preuzela je direktorica Nataša Brčić.

– Prije svega zahvaljujem se organizatorima City Gamesa u Osijeku što će se održavati na olimpijskom bazenu ŠRC Copacabana. Pozdravljam sve sudionike koji će doći kod nas, nadam se da će uživati i zabaviti se te da će naš bazen zasjati u punome sjaju. – izjavila je Nataša Brčić.

O važnosti ovog događaja za ukupnu ponudu i priljev turista u Osijek govorio je Saša Uranjek ispred TZ Osijek.

-Turistička zajednica grada Osijeka s gradom Osijekom podržava po prvi puta ovakvu jednu sportsku priredbu. Grad Osijek je grad na Dravi, ali i grad sporta, dobri smo domaćini bili i ove godine brojnim sportskim priredbama o kojima svjedoče i dobri turistički rezultati. Sport je uvijek motiv za dolazak u naš grad koji je poznat po gostoprimstvu.- poručio je Uranjek.

Kao iskusni sportaš i proslavljeni veslač David Šain, svjetski prvak u veslanju iz 2010. godine koji se može pohvaliti i srebrom na Europskom prvenstvu 2010. kao i 2012. godine na Olimpijskom prvenstvu prepoznao je potencijal igara i preuzeo kapetansku traku.
-U ime osječkih sportaša pozivam građane i građanke Osijeka, naše županije, ali i šire da dođu u što većem broju podržati ovo natjecanje zato što do sada još nije bilo u našemu gradu. Lijepa je prilika i bit će atraktivno!-

Boje Grada branit će još Ivana Granoša i Matej Jukić iz Triatlon kluba Tri Tim, Marija Dobrošević iz Plivačkog kluba Osijek Žito, vaterpolist Luka Budak sa St. Francis Collage – New York i Arian Jovanović iz Košarkaškog kluba Borovo.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota objasnio je o koliko se velikom i profesionalnom događaju uistinu radi.
-Sportsko zabavni spektakl, zbog kojeg mi je izuzetno drago da na desetu obljetnicu postojanja dolazi u Osijek. Dokaz popularnosti same manifestacije, odnosno sportskog događaja je deset godina postojanja, 303 odrađena događaja na 34 lokacije u 12 europskih zemalja i milijuni prijeđenih kilometara.- rekao je zamjenik Gradonačelnika i iskoristio priliku da pozove sve na glasnu potporu i navijanje u nedjelju.

-Pozivam sve naše sugrađane, posebno obitelji s djecom da dođu u nedjelju, mislim da je to nešto što nismo vidjeli. Trebamo raditi na tome da ova manifestacija također postane jedna od tradicionalnih u Osijeku.-

Ostale ekipe koje će se natjecati pobjednici su challenger natjecanja u kontinentalnoj Hrvatskoj i Sjevernom Jadranu.
Uz ekipu Osijeka natjecat će se ekipa Krk – Daj Mare, prošlogodišnji pobjednik Hrvatskog finala, ekipa Mali Lošinj – Jazavci, ekipa Sisak – Zeleni Brijeg koji su pobjednici challengera u Sisku, ekipa Đakova i ekipa Zagreb.
Prve dvije najbolje plasirane ekipe na regionalnom finalu u Osijeku natjecanje nastavljaju na finalu Hrvatske koje će se održati 20. kolovoza 2019. godina na otoku Viru, dok će pobjednik toga finala predstavljati Lijepu našu na međunarodnom finalu koje će se održati 2020. godine u Sloveniji. City Games će tako dodatno obogatiti trenutnu ponudu događaja u gradu koji je poznat po brojnim uspješnim sportašima, ali i brojnim rekreativcima te će kroz zabavu i sport približiti kulturno bogatstvo Grada.

Sve ekipe broje šest članova od čega su četiri muške, a dvije ženske osobe te će svoju ulaznicu za finale na Viru tražiti ukupno šest ekipa.
Igre su osmišljene da uključuju spoj plivanja, veslanja, penjanja, ali i spretnosti te su mnoge iznimno zahtjevne, ali istovremeno zabavne za sve gledatelje. Potrebno je spomenuti kako City Games poprima novo ruho pa će tako gledatelji u Osijeku moći gledati novu scenografiju. Početak natjecanja planiran je za 19:30 sati, a finalna „borba“ planirana je oko 21:30.

S obzirom na odličnu prognozu za vikend veselimo se nedjelji 21. srpnja i navijanju za naš Grad!

Skip to content